Etusivulle
Lajiesittely
Riippuliitokurssit
Tandemlennot
Maksut ja tilit
Yhteystiedot
Lentopaikat
Kuvia
Säätilanne
Linkkejä
In English
SM2019

Tandemlennot

Järjestämme tutustumiskursseja tandemliitimellä ympäri vuoden. Tandemlento on nopein ja helpoin tapa tutustua riippuliitoon. Siinä lennätettävä on matkustajana kokeneen tandempilotin ohjaamassa kaksipaikkaisessa liitimessä. Lennätys järjestetään lyhyen kurssin muodossa, se sisältää perehdytyksen lentämisen periaatteisiin, välineisiin, liitimen ohjaamiseen ja matkustajana olemiseen.

Kesäisin lennämme Imatralla Immolan lentokentällä (ajo-ohje). Talvella toimimme järven jäällä, vaihtoehtoisia paikkoja: yliopiston ranta. Ota yhteyttä osoitteeseen: phynynen (at) gmail.com tai soita Pasi Hynynen 040-7645255

Valmistautuminen lennolle

Ennen lentoa matkustajan tulee allekirjoittaa vastuuvapautus- ja terveydentilavakuutuslomake. (Lataa, tulosta ja täytä tästä ennen lentopaikalle tuloa) Niissä hän vakuuttaa ymmärtävänsä riippuliitoon sisältyvät riskit sekä olevansa terveydentilaltaan riittävän hyvässä kunnossa voidakseen olla matkustajana.

Tandemlennolle tarvittava varustus

Säähän sopivat joustavat ulkoiluvaatteet ja kengät. Kesähelteilläkin on syytä käyttää pitkälahkeisiä housuja ja juoksukenkiä. Talvella pitää varautua lumeen ja kylmään viimaan. Tapahtuma kestää aina vähintäänkin pari tuntia. Eväiden ottaminen mukaan ei ole hullumpi ajatus, lentopaikoilla vierähtää helposti aikaa ja on harmi lähteä nälän takia pois kesken kaiken.

Matkustajan terveysvaatimukset

Kovin suuria vaatimuksia ei tutustumiskurssilaiselta vaadita, normaali perusterveys riittää. Juoksemaan pitää pystyä ainakin muutaman askeleen verran. Tajuttomuuskohtauksia aiheuttavia perussairauksia ei saa olla. Lentoon liittyvä jännitys voi myös olla liikaa sydäntautiselle.

Matkustajan paino

Liitimen kantavuuden rajoista ja valjaiden koosta johtuen emme voi ottaa matkustajaksi yli 110 kiloisia.

Hinnat

Tarkempaa tietoa kustannuksista löytyy maksut ja tilit -sivulta.

Copyright © Teekkareiden ilmailukerho ry 2014