Etusivulle
Lajiesittely
Riippuliitokurssit
Tandemlennot
Maksut ja tilit
Yhteystiedot
Lentopaikat
Kuvia
Säätilanne
Linkkejä
In English
SM2019

Riippuliitokurssit

Järjestämme riippuliitokursseja yleensä kerran vuodessa, alkaen tammi-helmikuussa. Kursseilla noudatetaan SIL:n (Suomen ilmailuliiton) koulutusohjelmaa. Koulutusohjelman sisältö (pdf-dokumenttina) löytyy täältä. Kurssille haetaan täyttämällä hakulomake ja lähettämällä se osoitteeseen: phynynen (at) gmail.com Kurssille voi hakea kuka tahansa 15 vuotta täyttänyt normaalin terveydentilan omaava henkilö. Silmälasit eivät ole este!

Alkeiskurssi SP1-tasolle

Sisältää alkeislentokoulutuksen: vähintään 4 lentopäivää ja 20 lentoa; Teoriatunnit, oppimateriaalin, liidinkalustomaksun, Suomen Ilmailuliiton ja TIK/IIK jäsenmaksun, tarvittavat vakuutukset sekä Ilmailu-lehden vuosikerran. Eli toisinsanoen, kurssimaksuun sisältyy KAIKKI tarpeellinen, kurssille tullessasi tarvitset vain ulkoiluvaatteet.

Jatkokurssi SP2-tasolle

Sisältää opetuksen itsenäiseksi pilotiksi, 40 korkeaa lentoa ja liidinkalustomaksun. Jatkokurssin jälkeen voit lentää ilman opettajan valvontaa.

Kurssi maksaa n.1000-1500 EUR, joka on erittäin edullinen hinta verrattuna moniin muihin ilmailulajeihin. Lentäminen on edullista myös kurssin päätyttyä: maksat vain SIL:n ja kerhon jäsenmaksut, kalustomaksun jos käytät kerhon välineitä sekä hinaukset. Koulutuksessa käytetään kerhon välineitä, ja kerhon jäsenet voivat käyttää kalustoa myös kurssin päätyttyä. Omien välineiden hankkiminen tulee useimmille jossain vaiheessa ajankohtaiseksi, sillä kokemuksen karttuessa alkaa kuitenkin kaipaamaan koulutusliitimiä parempaa suorituskykyä. Liitimetkään eivät onneksi maksa tähtitieteellisiä summia. Tarkempaa tietoa kustannuksista löytyy maksut ja tilit -sivulta.

Ennen kurssin aloittamista kannattaa miettiä valmiudet panostaa kurssiin parikymmentä talvi/kevätpäivää (= joka viikonloppu kevään ajan) ja valmiudet aloittaa harrastus. Kurssia ei voi käydä varastoon, vaan laji vaatii jatkuvaa harjoittelua ollakseen turvallinen. Läsnäolo koulutuspäivinä pakollista kurssin ensimmäisellä puoliskolla (SP1) ryhmäopetuksesta johtuen. (= 4-10 päivää)

Liitäminen ei ole pelkästään fyysinen laji,vaan liitäjän on myös tunnettava/opeteltava lentosäännöt, sääoppia, aerodynamiikkaa, ym. fysiologisia ja fysiikan ilmiöitä pärjätäkseen harrastuksessa ja lentääkseen turvallisesti.

Copyright © Teekkareiden ilmailukerho ry 2014